SSL Farkını Anlamak
Sitenin kullanıcısıysanız veya kendi web sitenizi geliştiriyorsanız, iyi bir çevrimiçi deneyim, güvenli bir üçüncü taraf ve güvenilir şifrelemeyi içerecektir. Bunu nasıl yapılacağını ve Google'ın belirli öğeleri neden destekleyeceğini daha iyi anlamak için, HTTP ve HTTPS arasındaki farkın ve neden önemli olduğunun bilinmesi önemlidir.
HTTP
Köprü Metni Aktarım Protokolü (HTTP), İnternet üzerinden bilgi göndermek ve almak için kullanılan bir sistemdir. HTTP bir 'uygulama katmanı protokolü' olarak bilinir, yani bilginin kullanıcıya A noktasından B noktasına nasıl aktarıldığına dair biraz endişe ile nasıl gösterildiğine odaklanır. Bu 'durumsuz' olarak adlandırılır. Bu, önceki web oturumu ile ilgili bir şey hatırlamaya çalışmadığı anlamına gelir. Vatansız olmanın yararı, taranacak kadar fazla veri olmamasıdır.
HTTP çoğunlukla HTML sayfalarına erişmek için kullanılır ve diğer kaynakların HTTP'ye erişerek kullanılabileceğini düşünmek yararlı olabilir. Bu, güvenlik bilgilerinin çoğu zaman en yüksek öncelik olarak görülmediğinden, gizli bilgilerin (kredi kartı numaraları gibi) barındırmayan çoğu web sitesinin kendi web sitelerini kurabilmeleri için kullanılır.
HTTPS
Yetkilendirmeye ve tamamen güvenli işlemlere izin vermek için güvenli hiper metin aktarım protokolü (HTTPS) geliştirilmiştir. Yetkisiz kaynaklardan erişimin engellenmesi için gizli bilgilerin paylaşılması güvenli olmalıdır. HTTPS bunu mümkün kılar. HTTPS, HTTP ile aynıdır, çünkü aynı en temel protokolleri izler. Bir web tarayıcısı gibi HTTP veya HTTPS istemcisi, standart bir bağlantı noktasındaki bir sunucuya bağlantı kurar. Ancak HTTPS, verileri çevrelemek için SSL kullandığı için gelişmiş koruma sağlayacaktır. Basitçe söylemek gerekirse HTTPS, HTTP'nin basit bir versiyonudur.
Biraz daha derine inmek için, ana fark, HTTPS'nin TCP Portu 443'ü kullanmasıdır, bu yüzden teknik olarak HTTP & HTTPS, iki ayrı iletişim şeklidir.
HTTPS, başka bir protokol olan SSL güvenli yuva katmanı ile çalışır. SSL, verileri güvenli ve güvenli bir şekilde taşıyacaktır. Bu, Google'ın umursadığı en önemli farktır.
Ne HTTP ne de HTTPS, verilerin bir noktadan hedefine nasıl aktarıldığını önemsemez. Kapak tarafındaki SSL, HTTP / HTTPS'nin yaptığı gibi, verilerin neye benzeyeceği umurunda değil. Bu nedenle HTTPS, her iki dünyanın da en iyisini sunabilir. Sadece kullanıcının görsel olarak ne göreceğini ve deneyimlediğini önemsemez, aynı zamanda bir noktadan diğerine veri aktarımı sırasında ekstra bir koruma katmanı sağlar.
İnsanların bazen SSL ve HTTPS terimlerini birbirinin yerine kullanabileceği not edilmelidir, ancak bu yanlıştır. HTTPS yalnızca güvenlidir, çünkü verileri taşımak için SSL kullanır. Bunlar iki ayrı eleman ve protokoldür ancak güvenli bir ortam yaratmak için birlikte çalışırlar.
HTTPS ve Google
Google’ın, güvenilir, güvenli ve onaylı web sitelerini desteklemesine hiç kimse şaşırmamalıdır. Bunun nedeni, kullanıcıların web sitesinin ek güvenlik düzeyi için bilgilerini şifreleyeceğini bilmesidir. Ancak kullanıcılar, sertifika almanın oldukça ilgili bir süreç olabileceğini anlamalıdır, bu yüzden daha üst düzey faydalar sağlar. Sadece kendi web sitesi için bir sertifika sahibi olabilir.
Web sitesi bir sertifika alma sürecinden geçtiğinde, sertifikanın veren tarafı güvenilir üçüncü taraf olur. Bir tarayıcı güvenli bir web sitesini tanıdığında, web sitesinin tam olarak iddia ettiği gibi olduğunu doğrulamak için sertifikadaki bilgileri kullanır. Bir kullanıcı bir HTTP ve HTTPS web sitesi arasındaki farkı bildiğinde, göz atabilir ve bilgilerinin güvende olacağını bilirler. Bu güvenlik seviyesi, işletmelerin güvenilirliklerinden ötürü e-ticaret endüstrisinde çalışmaya başlamasına ve kalmasına izin verir.
Google artık bir derecelendirme sinyali olarak HTTPS kullanıyor. Veri analizi, HTTPS web sitelerinin HTTP bağlantılarına göre daha yüksek bir sıralama avantajına sahip olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, HTTPS'ye geçiş, gizli bilgilerin dahil olup olmamasına bakılmaksızın herhangi bir web sitesine fayda sağlayacaktır. Sadece biraz daha fazla bilgi almak için HTTPS kullanılarak gönderilen veriler TLS veya taşıma katmanı güvenlik protokolü ile korunmaktadır. Bu, üç önemli koruma katmanı sağlar: veriyi sağlamak için veri bütünlüğü